Systeemdenken

 
 
 
 

Laat uw nummer achter

We bellen u terug

Systeemdenken

Systeemdenken is in een steeds complexer wordende wereld een almaar belangrijkere vaardigheid voor leidinggevenden, managers en beslissingsnemers.


Ons aanbod systeemdenken bestaat uit:


Reeks van drie Avondworkshops  "Kennismaken met systeemdenken"


2-daagse Master Class Systeemdenken - Online


2-daagse Master Class Systeemdenken - Residentieel


In-house opleidingen systeemdenken op maat van de klant

Kennis maken met Systeemdenken


Reeks van drie interactieve en leuke "after work" workshops die je blik op de wereld zullen veranderen


Weet je nog onvoldoende van systeemdenken en wil je er eerst eens van proeven, dan kan dit in deze reeks "after work" workshops, die drie belangrijke aspecten van systeemdenken belichten. De bedoeling ervan is dat we elkaar op een aangename manier leren kennen en dat systeemdenken meer betekenis voor je krijgt. Daarbij is er ook gelegenheid om bij een hapje en een drankje te netwerken met de deelnemers.

  1. In een eerste module schenken we aandacht aan systeemdenken als attitude. Een belangrijke eigenschap voor leidinggevenden om een krachtige visie te kunnen ontwikkelen.
  2. In een tweede module zullen we systeemdenken belichten als een manier om de relaties tussen de delen van een systeem gestalte te geven en het te hanteren als een taal waarin we bepaalde situaties kunnen beschrijven.
  3. Tot slot behandelen we in een derde workshop hoe je systeemdenken kunt inzetten om de dynamiek van een systeem te leren begrijpen.

Na de derde workshop weet je wat je kunt verwachten en krijg je dan de kans om voordelig in te schrijven voor de Master Class zodat je je investering kunt terugverdienen.


Masterclass Systeemdenken


Een Masterclass die een mindset creëert en essentiële managementvaardigheden aanleert


Waarover gaat het?

In deze masterclass ontwikkel je een “Systems Thinking Mindset” en ontdek je hoe alles met elkaar verbonden is. Systeemdenken helpt je een ander perspectief te krijgen op hoe de wereld werkt en laat toe het beperkte reductionistisch en lineair denken te vermijden. Deze basiscursus helpt je om je denken te wikkelen rond de systemen die er toe doen en die voor jou belangrijk zijn. Bovendien geeft deze cursus je de tools die je nodig hebt om de complexe sociale, industriële en milieusystemen te begrijpen en te zien hoe ze op elkaar inwerken. Je leert bovendien hoe systemen door de tijd dynamieken ontwikkelen die vaak tegengesteld zijn van wat we "logisch" verwachten.

Voor wie is deze Masterclass bedoeld?

Deze interactieve workshop is een must voor elke manager / leidinggevende die zijn kennis en kunde in het begrijpen van systeemdynamiek en hoe je systeemverandering kunt sturen, wil opbouwen en ontwikkelen. Het is in de huidige complexe en veranderende maatschappij een essentiële vaardigheid die vaak nog onvoldoende aanwezig is in teams, organisaties en de samenleving.

Hoe is deze Masterclass opgebouwd?

Je krijgt een deel informatie te verwerken bij interactieve presentaties waarmee je in groep of individueel praktisch mee aan de slag gaat, zodat de aangeboden kennis kan omgezet worden in vaardigheden.