Over ons

Wie we zijn

BYAZ kan u helpen dromen waar te maken!


Peter Blokland, oprichter van BYAZ bv, studeerde aan de Koninklijke Militaire School in Brussel (MSc) en kende een loopbaan in de Belgische krijgsmacht en de NAVO als Jachtpiloot (F-16), Instructeur (Alpha-Jet en SF260M/D), Commanding Officer (5 Sqn), Stafofficier (Training, Vliegveiligheid en Nucleaire operaties) en luchtvaartongevallen onderzoeker en -preventiespecialist.

Na zijn actieve carrière investeerde hij in zichzelf door middel van diverse opleidingen als coach, trainer en ondernemer. Peter werd hierbij gedreven door de vraag wat mensen, teams en organisaties excellent maakt.

De inzichten die hij opdeed werden gebundeld in de boeken 

“Total Respect Management” (2013, Lannoo Campus)

en

"Safety & Performance" (2017, NOVA Science publishers)

Hij voltooide eveneens een doctoraatsonderzoek aan de TUDelft (Faculteit Techniek, Bestuur en Management) met als titel:

"Towards Sustainable Safety & Performance in Organisations".

Peter is eveneens expert voor NBN voor alles wat met ISO 31000 (Risicomanagement) te maken heeft.

Bekijk hier mijn Linkedin profiel

Bekijk hier mijn wetenschappelijke publicaties

Onze samenwerking

ubeon is dé business-community voor zelfstandige coaches, consultants, trainers en B2B-dienstverleners. Leden van ubeon werken samen in projecten bij klanten, wisselen ervaring en expertise uit en cocreëren voortdurend nieuwe werkwijzen en technieken om klanten vooruit te helpen. Zo realiseren wij zowel onze eigen ambities, als die van onze klanten.

Het Bureau voor Normalisatie (NBN) is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verkopen van normen in België. Daarnaast organiseert het NBN ook opleidingen over het gebruik van managementnormen.

NBN is, samen met zijn sectorale operatoren, het Belgisch kenniscentrum voor alle activiteiten die verband houden met normalisatie.

GNIC® is een initiatief van een internationale groep individuen, onafhankelijk van belangen of pressiegroepen, die zich bezighouden met de ontwikkeling en het gebruik van hoogwaardige, effectieve en efficiënte certificeringsdiensten voor personen en rechtspersonen. Zij opereren onder de rechtspersoon van een vzw, volgens de Belgische wetgeving.

Testimonials

Peter geeft mooie inzichten in een bedrijfsvisie/missie en ambitie, stimuleert om op een hoger niveau naar organisaties te kijken en slaagt erin om duidelijk gekoppelde organisatiediagrammen te presenteren.


Jan Viroux

Met zijn hands-on methodologie TR³M voor risicomanagement en zijn eerdere ervaring als gevechtspiloot, biedt Peter een zeer uitzonderlijk soort service.


Wim Mussche

Peter is een goede opleider met veel oog voor ieder individu in de groep. Vooral in de functie als groepsmotivator speelde hij een performance rol voor onze organisatie Open Bedrijvendag.


Yves Lejaeghere